Direct contact

Goede kantoorverlichting is essentieel

Terug naar overzicht

Goede kantoorverlichting is essentieel

Een werkplek of kantoorruimte verlichten? Met staande armaturen de beste verlichting in huis halen en flexibel blijven voor veranderingen. Het kan!

Beter werken door biodynamisch licht.

De HELE dag beter werken? Dat kan met goede kantoorverlichting!

Ochtend Pulse VTL biodynamisch licht waldmannMiddag Pulse VTL biodynamisch licht waldmannNA -Middag Pulse VTL biodynamisch licht waldmannAvond Pulse VTL biodynamisch licht waldmann

Daglicht heeft een positieve, biologische werking op mensen. Het activeert de biologische klok, zodat het ’s morgens activeert, overdag zorgt voor welbevinden en ’s nachts voor een goede nachtrust.

LAVIGO van Waldmann is verkrijgbaar in drie vermogensniveau’s en met verschillende bevestigings- en modelvarianten, zodat aan uiteenlopende eisen voor interieur- en werkplekontwerp kan worden voldaan.

  1. De integreerbare PULSE daglicht- en aanwezigheidssensor garandeert een optimaal energieverbruik.
  2. Daarnaast maakt het optionele PULSE TALK de draadloze communicatie tussen meerdere armaturen mogelijk, waarmee de vorming van lichteilanden voorkomen wordt.
  3. Het meest innovatie en best presterende concept is de biodynamische uitvoering PULSE VTL simuleert het natuurlijke daglicht en heeft daardoor een positieve invloed op de mensen.

Waarom zou u dan niet deze positieve werking van energie zuinige LED lampen in uw kantoor halen?

Precies dat maken we mogelijk met het nieuwe lichtmanagementsysteem PULSE VTL in ons staande armatuur LAVIGO. Het brengt de dynamiek van het natuurlijke daglicht binnen en de emotionele en ergonomische aspecten van de lichtkwaliteit. Het biodynamische licht kan vooral in kantoren met minimaal daglicht en in de wintermaanden, wanneer de biologische klok nauwelijks met het daglicht synchroniseert, het welbevinden op de werkplek duurzaam versterken.

Lichtmanagementsyteem PULSE VTL

Uitgerust met PULSE VTL verandert de LAVIGO – als biologisch werkzaam licht – in het indirecte lichtaandeel de lichtsterkte en lichtkleur. Oriënterend op het natuurlijke daglichtverloop varieert deze tussen 6500 K (gelijk aan daglicht, activerend) en 2700 K (warmwit, aangenaam).

Voor het beste visuele comfort is het directe, neutrale werklicht continue 4000 K.

PULSE VTL is in nauwe samenwerking met Prof. Dr. med. Dipl. Ing. Herbert Plischke, Professor voor Licht en Gezondheid aan de LMU München ontwikkeld. Bovendien hebben wij een jarenlange ervaring met biodynamisch werkzaam licht in de gezondheidszorg.

De werking van het licht

Het menselijk lichaam doorloopt elke dag hetzelfde programma. Onze interne klok bepaalt de slaap- en waakfasen, maar ook de hartslag, bloeddruk en stemming. Dit ritme van biologische processen wordt in grote mate door licht aangestuurd en ondersteund. Daarbij spelen vooral de hormonen Cortisol (blauw) en Melatonine (rood) een rol. Als het lichaam onvoldoende licht krijgt als tijd- of maataanduiding, kunnen als gevolg daarvan chronische vermoeidheid, slaapstoornissen en depressie optreden.

Uitleg direct en indirect licht: Direct is licht wat naar beneden schijnt en indirect verlicht het plafond.

Waldmann Direct - indirect uitleg

Wilt u meer weten over ons biodynamische licht voor het kantoor en onze staande armaturen LAVIGO PULSE VTL? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Waldmann Lavigo kantoorverlichting LED sfeer 3

Ochtend

’s Ochtends wordt in het lichaam het hormoon cortisol aangemaakt. Dit activeert de stofwisseling en programmeert het lichaam voor de dagelijkse activiteiten. Het eerste ochtendlicht onderdrukt de productie van het slaaphormoon melatonine. PULSE VTL ondersteunt de activiteit van het stresshormoon cortisol aan het begin van de werkdag door stimulerend licht met een koele toon en een hoge lichtsterkte.

Ochtend Pulse VTL biodynamisch licht waldmann

Voor-Middag

In de loop van de dag wordt continu cortisol aangemaakt.Rond het middaguur levert dit bij werkenden een goed prestatievermogen op. Voor PULSE VTL betekent dit: overwegend activerend licht met een koele toon blijven bijsturen.

Middag Pulse VTL biodynamisch licht waldmann

Na –Middag

In de namiddag is de productie van cortisol in het lichaam reeds duidelijk afgenomen, de actieve werkfase loopt ten einde. Maar de productie van het slaaphormoon is op dit tijdstip nog niet gewenst. PULSE VTL ondersteunt deze overgangstijd met een neutraal gemengd licht. De lichtsterkte wordt steeds verder verminderd.

NA -Middag Pulse VTL biodynamisch licht waldmann

Avond

Het hormoon melatonine maakt moe, vertraagt de lichaamsfuncties en verlaagt de activiteit ten behoeve van de nachtrust. Als het lichaam overdag biodynamisch licht ontvangt, zal ook de melatoninespiegel in de nacht hoog uitvallen. De persoon slaapt goed, voelt zich uitgerust en is de volgende dag actief en productief. PULSE VTL begeleidt de overgang naar de rustfase door een verlaging van de lichtsterkte en een ontspannen warm licht.

Avond Pulse VTL biodynamisch licht waldmann

U ziet hierboven hoe de kleur van het indirecte licht verandert in de loop van de dag. Nu zetten we dit met illustraties nog een keer op een rij voor u:

Ochtend

OCHTEND uitleg

Voor – Middag

VOOR Middag uitleg

Na – Middag

NA Middag uitleg

Avond

AVOND uitleg