Direct contact

Van Petfles naar Stoel

Terug naar overzicht

Van Petfles naar Stoel

Stoelen gemaakt met het oog op duurzaamheid, kwaliteit en cradle to cradle. Zo ontwerpen ze de producten bij De Vorm. Zo worden er ook producten gemaakt van Petflessen maar hoe wordt een petfles omgevormd tot stoel?

Hoe word een petfles een meubel?

In de ontwerp- en productieprocessen van De Vorm zijn ze altijd op zoek naar een denkwijze waarbij het milieu niet wordt belast en de economische verbetering. Dit resulteert naar minimale afval in elk aspect.

PET

Eenvoudige oplossingen, slimme productie innovaties en materiaal keuzes lijken op het eerste gezicht eenvoudig maar kunnen een drastisch effect hebben op de verdere levenscyclus van het product en het milieu. Dit vraagt om een aanpak die verder gaat dan de paden die we al kennen .

pet 1

Ruwe vezels

Ruwe PET vezels worden door een grote vilt machine onttrek van de ruwe vezels en begint zich te vormen tot dunne lagen vilt.

pet 2

Zachte vezels

De plastic vlokken worden omgezet in zachte vezels. Door het mengen van verschillende kleuren, zo kan de kleurintensiteit van het materiaal worden bepaald.

pet 3

Meerdere lagen

Zeer dunne meerdere lagen worden op de top van elkaar aangebracht om een stabiele en stevige plaat te maken van het PET vilt.

pet 4

Van Petvilt naar Meubel

Het Pet vilt materiaal wordt in een mal gevormd tot meubel, daarna wordt het frame of de poten aan het meubel toegevoegd en zo wordt het meubel gevormd.

PET vilt Pod chair 4

pet 6

Producten van Pet Vilt

Er zijn verschillende producten die van het pet vilt worden gemaakt. De Pod Chair is het grootste product ter wereld dat uit één stuk Pet vilt bestaat. Naast stoelen heeft De Vorm ook krukken, scheidingspanelen, wandpanelen en lampen gemaakt van dit duurzame materiaal.

Hieronder de producten, wanneer u er op klikt komt u bij de productpagina.

Petvilt 4 Petvilt 3 Petvilt 2 Petvilt 1 Petvilt 8 Petvilt 7 Petvilt 6 Petvilt 5