Direct contact

Het belang van ergonomische kantoormeubelen

Terug naar overzicht

Het belang van ergonomische kantoormeubelen

Een ergonomische werkplek draagt bij aan een veilige en gezonde werkomgeving. Ergonomisch advies voor zit sta werkplekken en goede bureaustoelen. Offerte ergonomische zit sta werkplekken

Goede kantoormeubelen zijn essentieel voor het creëren van een gezonde werkomgeving. De inrichting van de ontvangstruimte, maar ook de werkplekken op kantoor vormen het visitekaartje van iedere onderneming. Kantoorkasten, bureaustoelen en vergadertafels zijn onmisbare onderdelen om bedrijfsruimtes functioneel in te richten. Bij het aanschaffen van nieuwe kantoormeubelen zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. De uitstraling van de meubelen, maar ook het gebruiksgemak en ergonomie spelen een grote rol. Door rekening te houden met de behoeften en wensen van het bedrijf en medewerkers, maak je als onderneming de juiste keuze voor geschikte kantoormeubelen. Het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen is een investering in de onderneming en de werknemers die bepalend is voor de werksfeer en de productiviteit. Lees daarom de volgende tips door voor het kiezen van goede kantoormeubelen.

Ergonomie structuur goed zittenErgonomie structuur fout zitten

Verken de verschillende mogelijkheden van kantoormeubelen

De inrichting van een kantoor biedt een scala aan mogelijkheden. Bij een compleet nieuwe kantoorruimte moeten belangrijke keuzes worden gemaakt. Wordt er gekozen voor afgescheiden werkruimtes door middel van akoestische panelen, of wordt de voorkeur gegeven aan een open werkruimte? De laatste jaren wordt ook meer aandacht gegeven kantoormeubelen die een ergonomische werkhouding bevorderen. Zo zijn verstelbare bureaustoelen belangrijk voor een correcte werkhouding, maar ook verstelbare bureaus behoren tot de opties. Een elektrische zit/sta werkplek is een echte uitkomst om de werkhouding af te kunnen wisselen. Onderzoek heeft dan ook uitgewezen dat dit de productiviteit bevordert en werkhouding gerelateerde lichaamsklachten kan voorkomen.

Bekijk hoge kwaliteit kantoormeubelen in onze showroom

Kantoormeubelen kunnen eenvoudig online worden besteld en afgeleverd. Alhoewel dit veel gemak biedt voor bedrijven, is het raadzaam om de meubels met eigen ogen te bekijken en uitproberen in onze showroom in Leerdam. Een bureaustoel of loungemeubel kan zo eerst uitgetest worden, om te kijken of deze voldoet aan de wensen. Ook is er de mogelijkheid om advies op maat te krijgen van een medewerker. Adviseurs zijn op locatie aanwezig om u te informeren over de mogelijkheden voor het inrichten van uw kantoorruimte.

Kies voor bijpassende kantoormeubelen

Voor een complete inrichting van uw kantoor, is het van belang dat de kantoormeubelen bij elkaar passen. Vooral wanneer er gekozen wordt voor een uitbreiding van kantoormeubelen, is het zaak dat deze qua design en kleur op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor een samenhangend geheel, wat bijdraagt aan de uitstraling van de werkruimte. Naast de kantoormeubelen, spelen ook andere onderdelen van de ruimte een rol, zoals het type vloer en de muurbekleding. Door rekening te houden met de huidige kantoorinrichting, sluiten de nieuwe kantoormeubelen ook aan bij de rest van de inrichting. Ook bij het indelen van een nieuwe kantoorruimte, is het van belang dat er gekeken wordt naar het grote geheel door de stijl van de kantoormeubelen op elkaar aan te laten sluiten.

Ergonomische bureaustoel

Meet de ruimtes op voor de kantoormeubelen

Voor het inrichten van een kantoorpand, is het belangrijk om te weten wat de exacte afmetingen van de kantoorruimtes zijn. Hoeveel m2 neemt iedere werkplek in beslag en op welke wijze wordt de rest van de ruimte ingedeeld? Ook kennis van de eisen die aan werkplekken worden gesteld zijn hierbij van belang. Op deze manier kunt u doelgericht op zoek gaan naar het juiste kantoormeubilair voor uw kantoorpand.